27.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Тази година Община град Добрич се включва в Нощта на литературата на 7 септември от 17.00 ч. до 20.00 ч. с три читателски гнезда: Регионална библиотека „Дора Габе“, Дом-паметник „Йордан Йовков“ и Музей в градски парк „Св. Георги“.
Място: Регионална библиотека „Дора Габе“
Четенето открива д-р Емилия Баева – зам.-кмет на Община град Добрич
Четец: Надежда Иванова
НАДЕЖДА ИВАНОВА е директор на ЧОУ „Мария Монтесори“ и ЧПГТП „Райко Цончев“. Професионалният ѝ път започва в Регионален исторически музей – Добрич, където почти 20 години се занимава с регионални проучвания. Автор е на редица образователни програми, изложби и научни статии.
Притежава магистърска степен по „Културология“ от СУ „Св. Климент Охридски“ с втора специалност „Педагогика“, както и магистратура от ШУ „Еп. Константин Преславски“ в специалност „Археология“. В момента е докторант в Исторически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ в катедра „Етнология“.
Включва се в инициативата „Нощ на литературата“ защото е убедена, че това е един от най- вълнуващите формати за популяризиране на съвременната европейска литература.
Текст: „Антон и други стадни животни“ от Гюдрюн Скретинг, Норвегия
Място: Дом-паметник „Йордан Йовков“
Четенето открива г-жа Елка Димова – зам.-кмет на Община град Добрич
Четец: д-р Калоян Куртев
Д-Р КАЛОЯН КУРТЕВ е лекар със специалност „Ортопедия и травматология“. Завършил е Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в Добрич с профили литература, история и география.
Обожава да чете през малкото свободно време, което има. Любими са му пътеписите, особено до екзотични дестинации. Мислено пътешества и се пренася на интересни места, съпреживява емоциите и впечатленията на автора.
Семеен е с две деца. Семейството е в най-приятното очакване на третото дете.
Текст: „Междинно кацане“ от Матей Хоржава, Чехия

Print Friendly, PDF & Email