22.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

8-ми март събира празнично клиенти и заведения

„Заведенията за празника на жените – 8 март, са почти пълни. Има интерес за празненства извън дома,. Тук трябва да подчертая, че ресторанти, кафенета и т.н. спазват всички противоепидемични мерки, както и отстоянитето между масите и изискването за 50 процента пълняемост” – каза Димитър Димитров, председател на регионалната браншова организация на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Менютата са изключително разнообразни, варират от 27 до 32 лева, предвидена е и жива музика – добави той.
„Откакто се отвориха заведнията от 1 март, клиенти влизат, но все още е плахо” – смята браншовикът. Той посочва, че все още има неотворени обекти, понеже или нямат готовност, или изчакват да няма ново затваряне.”Няма подадени документи в общини, че затварят заради коронавируса” – казва още той. Около 15 000 заведения работят сега в Добричка област.
„Поетапно тръгваме да отваряме със съкратен персонал и във времето, ако се увеличи работата, ще назначаваме и още хора. Съкращенията не са много големи, защото предприетите от държавата мерки свършиха някаква работа. Проблем е това, че тези, които са съкратени, вероятно няма да се върнат, тъй като се се преквалифицирали” – обяснява Димитров. ДТ

Print Friendly, PDF & Email