16.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

7400 доброволци ще участват в изпитанията на турската ваксина Турковак

Над 7000 доброволци ще участват в тестовете на новата турска ваксина. Снимка: TRT

7400 доброволци ще участват в тестването на турската ваксина Турковак, която ще им бъде приложена като бустерна доза след поставени две дози от китайската ваксина.
Турският министър на здравеопазването съобщи, че този етап от изпитанията стартира от тази седмица и призова хората с вече поставени две дози ваксина на китайската фирма Синовак да се включат като доброволци.
В момента се извършва подбор на доброволците да получат турската ваксина като трета доза. Те ще могат да се ваксинират с Турковак в един от общо 41 ваксинационни центрове в Анкара, Истанбул, Измир, Газиантеп, Бурса, каза доц. Атеш, главен лекар на Анкарската градска болница.
По думите на лекаря изследванията на турската ваксина срещу COVID-19 досега потвърждават нейната безопасност и ефикасност. Доц. Атеш отбеляза още, че след вчерашното изказване на министъра на здравеопазването, Фахреттин Коджа, са получени близо 7-8 хиляди заявления за участие като доброволци и в момента се преценява доколко тези кандидати отговарят на критериите.

Print Friendly, PDF & Email