04.10.2023

4 читалища стават сцени на фолклорните регионални прегледи в община Добричка

Традиционните фолклорни прегледи на художествената самодейност „Добруджа, обич моя!“, които се провеждат ежегодно в община Добричка, започват в събота в село Козлодуйци.
Регионалните прегледи на художествената самодейност са своеобразни фолклорни празници, които предшестват фолклорния събор „Песни и танци от слънчева Добруджа“ край село Дебрене. Те ще се проведат в четири читалища и ще дадат възможност на живеещите в селата да бъдат първите зрители на талантливите певци и танцьори, които ще представят община Добричка на събора „Песни и танци от слънчева Добруджа“ на 24 юни.
Първият фолклорен регионален прегледо ще даде възможност за представяне на самодейците от осем читалища в община Добричка. Програмата започва от 12 ч. На сцената на народно читалище „Христо Ботев – 1941“ ще излязат фолклорни изпълнители от селата Козлодуйци, Смолница, Лясково, Камен, Златия, Котленци, Славеево и Ловчанци. На откриването на събитието присъства и кметът на Община Добричка Соня Георгиева.
Читалищата в Дончево, Карапелит и Паскалево ще бъдат домакини на фолклорните празници на 4, 10 и 17 юни. Участниците в регионалните прегледи ще имат възможността да се изявят и на четирите естради в местността „Славната канара” край Дебрене на 24 юни на събора „Песни и танци от слънчева Добруджа“. ДТ

Print Friendly, PDF & Email