05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

35 годишен се разходи из село, въпреки че е под карантина

Пожарникари вадиха коте от кладенец
 Малко след 15 часа в събота полицейски служители от РУ- Нови пазар извършили проверка в частен дом в село Енево, където трябвало да бъде поставен под карантина 35-годишен мъж. Оказало се, че е напуснал жилището си. При последвала проверка е установен на друга улица в селото. Предупреден е да не нарушава наложената му карантина. Образувана е проверка за извършено престъпление по чл. 355 ал. 1 от НК.
61-годишен мъж от село Марково бил установен да управлява мотопед, който не бил регистриран по съответния ред. Проверката била извършена от служители на РУ- Нови пазар на 16 юли около 08:30 часа. Изяснено било, че мотопедът, марка „Пиаджо“ е без табела и не е регистриран по надлежния ред. За извършено престъпление е образувано досъдебно производство.
 
На 16 юли в полицейското управление в Шумен е приет сигнал за кражба на тротинетка. 48-годишна жена съобщила, че кражбата е станала за времето от 17 до 19:30 часа  на 15 юли от ул. “Шуменска комуна“ , където била оставена от детето й  без надзор. По нейни данни стойността на тротинетката е 1100 лева. По случая е образувано досъдебно производство.З
Сигнал за увредено задно стъкло на паркиран на ул. “Александър Стамболийски“ лек автомобил във Велики Преслав е приет вчера сутринта. По данни на ползвателя на автомобил , 30-годишна жена от Шумен това е станало около 21 часа на 18 юли. Рено-то й било паркирано пред жилищен блок, намерила го с увредено задно стъкло.
 52-годишна жена е пострадала след катастрофа в ранния следобед в неделя.
Около 16:45 часа на разклона за село Дренци 52-годишна жена, която била зад волана на лек автомобил Опел Зафира предприела маневра завой вляво за навлизане в селото. Била ударена от изпреварващия я в този момент водач на лек автомобил Фолксваген „Шаран“ с немска регистрация.
Екип на РСПБЗН- Шумен е оказал съдействие за изваждане на пострадалата. След удара жената била откарана за преглед в МБАЛ- Шумен, където е установена фрактура на таз и долна челюст. Настанена е за лечение в шуменската болница. Тествана е за алкохол, пробата й е отрицателна. Отрицателна е и пробата на 18-годишния водач на фолксвагена, жител на село Ясенково. Спасителният екип обезопасил автомобилите и пътното платно. Образувано е досъдебно производство.
  Потърсено е съдействие от Пожарна служба за изваждане на паднало коте в кладенец на ул.“3-ти март“ в село Царев брод. На място пристигнал спасителен екип от шуменската пожарна, който извадил от кладенеца и спасил падналата котка.
В 14:34 часа в дежурната част на РСПБЗН- Нови пазар е приет сигнал, че с стая на детска градина в село Каспичан има сляпо куче. Към ул. “Мусала“ е насочен екип, който заварил животното в стая на сградата, и го премахнал.

Print Friendly, PDF & Email