19.06.2024

31-годишен въоръжен мъж обра бензиностанция в Стара Загора, задържаха го час по-късно

31-годишен мъж е извършил въоръжен грабеж на бензиностанция в нощта срещу вторник в Стара Загора, съобщиха от полицията.

Сигналът за престъплението е подаден около 1:00 часа след полунощ. На телефон 112  е получено съобщение от 42-годишен мъж за извършен грабеж на сумата от около 2000 лева от маскирано лице с тъмни дрехи на бензиностанция.

По данни на потърпевшия, след заплаха е бил принуден да отвори касата. Полицейски служители незабавно са започнали работа по сигнала. Проведени са заградителни мероприятия, осъществен е обход в района на местопроизшествието.

Около 2:10 часа в старозагорският квартал „Самара“ е забелязано лице, отговарящо на описанието, дадено от подателя на сигнала. Заподозреният е опитал да осуети полицейската проверка и оказал съпротива, след което е задържан.

У него са намерени и иззети яке с ключове и парична сума в него на стойност 1500 лева, в банкноти с различен номинал и 175,58 лв. на монети.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов посочи още, че към момента информацията е, че извършителят е бил сам и е напуснал местопрестъплението пеша през парк.

Той обясни, че предстоят действия по разследването и е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура. „Ако се установи, че лицето има предходна присъда за подобно престъпление, ще бъде прехвърлено към Окръжна прокуратура“, допълни Лазар Христов. Задържаният е криминално проявен.

Print Friendly, PDF & Email