05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

30-ото издание на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – тридневна музикална приказка

От 14-ти до 16-ти юли в нашия град се проведе 30-тото издание на Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ – Добрич’2021. На сцената на Младежки център се изявиха талантливи млади поп изпълнители от много градове на страната: Добрич, Варна, Бургас, София, Пловдив, Ямбол, Димитровград, Монтана, Търговище, Горна Оряховица, Севлиево, Велико Търново, Троян, Свищов, Русе, Велики Преслав, Каспичан и др., както и чуждестранни участници от Украйна и Казахстан. Добричката публика се наслади на изключително силни и въздействащи изпълнения и стана свидетел на особено оспорвана надпревара.
Международното жури имаше нелеката задача да избере най-добрите. То бе в състав: Хайгашод Агасян (председател), Николай Текелиев, Маги Джанаварова, Тетяна Апанасенко (Украйна) и Раушан Касимова (Казахстан).
За радост на добричлии голямата награда на конкурса – Гран при бе спечелена от талантливата Димитрина Германова от Добрич . Така статуетката остана в нашия град, а това не се е случвало от 16 години насам.
Конкурсът бе открит от кмета на град Добрич – г-н Йордан Йорданов, под чийто патронаж се провежда събитието. В Гала вечерта на 16-ти юли наградите на победителите връчи г-жа Росица Йорданова – зам.-кмет на Община град Добрич. Водещата на ЕМПРК „Сарандев“ тази година бе известната актриса и блогър Полина Недкова.
В Гала концерта, след награждаването на победителите, на сцената се представиха носителите на първи места, както и известната казахстанска певица Жанна Оринбасарова – гост на конкурса. Концертът завърши с Рецитал на Маги Джанаварова, която зарадва добричката аудитория с 10-тина свои песни. Тя успя да плени сърцата на публиката с топлото си отношение и изключително атрактивното си представяне.
Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев“ се организира от Община град Добрич, Младежки център – Добрич.
Съпътстващи събития в тазгодишното издание на конкурса бяха срещата на Маги Джанаварова с участниците, състояла се през втория конкурсен ден и двата опознавателни тура за гостите на конкурса – до град Балчик, в музеите и градския парк на Добрич, състояли се в третия конкурсен ден.

Print Friendly, PDF & Email