18.06.2024

24-годишен мъж уби по жесток начин майка си, уважавана учителка в Бургас

24-годишен бургазлия е намушкал с нож и убил 64-годишната си майка. Сигналът е подаден към 4 часа в неделя, а инцидентът е станал в жилището им на улица „Шейново“ 40, етаж 1, съобщи говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева:
„Младежът е намушкал майка си многократно с нож. Жената е известен преподавател по български език и литература в града. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа. Направен е оглед на местопроизшествието. Назначени са множество експертизи, като значителна част от тях касаят психичното състояние на извършителя“.
Съседи на майката и сина казаха, че двамата обитават партерния етаж на сградата под наем. Жeртвата е Рада Гешева, дългогодишен преподавател в руската гимназия в Бургас, а момчето е студент.
На място открихме приятел на извършителя, който разказа, че младият бургазлия му се е обадил веднага след убийството и му казал – „Убих майка ми“. Тогава той позвънил на 112 и веднага се озовал на мястото.
„Между тях винаги е имало едно неразбирателство. Тонът с който са си говорили, е бил конфликтен. Имало е признаци, че нещо не е наред, но не чак толкова“, разказа приятелят.
Това е зверско убийство, наистина нечовешки акт, каза окръжният прокурор Георги Чинев вчера по време на съвместната пресконференция на прокуратурата и полицията. Повдигнато му е обвинение за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.
24-годишният младеж е нанесъл няколко десетки удара по тялото на майка си, като е използвал два ножа. Първоначално се опитал да пререже гърлото й, но ножът се е счупил. След това взел втори и продължил да нанася няколко десетки удари по гърба, краката и тялото й.
Синът е направил пълни самопризнания пред пристигналите полицейски екипи.
„Георги Гешев е криминално проявен. През 2017 година е задържан за притежание на наркотици. Седем пъти е лекуван в Център за психично здраве в Бургас, като последно е бил настанен там през май миналата година“, съобщи директорът на бургаската полиция ст. комисар Емил Павлов.
Семейството на Георги е подавало многократно сигнали до полицията заради психичното му състояние. Само през 2023 г. е настаняван там три пъти. Никога обаче не е имало сигнали за проявена агресия. Предстои да бъде извършена обстойна психиатрична експертиза, за това в какво състояние е бил по време на убийството.
Прокурор Чинев посочи, че извършителят не проявява съжаление за извършеното и дори е заявил, че „бързо е искал да приключи майка си“.

Print Friendly, PDF & Email