27.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

22 300 лева са откраднати от метална каса в частен дом в Шумен

Евакуираха 10 души от автомобили, закъсали в преспите

33-годишен мъж от Шумен съобщил в полицейското управление, че от дома му на ул.“Седма“ в града е открадната сумата от  22 300 лева По негови данни кражбата е станала за времето от 22 до 27 януари, съобщиха от ОД на МВР.
Парите били поставени в метална каса. Извършен бил оглед. Установено било, че касата не е взломена. За извършено престъпление по чл. 194 от НК е образувано досъдебно производство.
На шест сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи през последните часове.  В сутрешните часове са оказали съдействие на болен и в безпомощно състояние мъж, който паднал в жилището си на ул.“Охрид“ в града. Спасителният екип го вдигнал и го преместил на леглото.
Спасителен екип от Шумен евакуирал закъсали на пътното платно до село Живково хора. От пет аварирали автомобила са извадени и евакуирани 10 души. Малко след 11 часа на 27 януари екип е оказал съдействие за изваждане на водач и пътник от преобърнат на пътното платно на пътен възел „Диамант“ лек автомобил Гранд „Чероки“ със софийска регистрация.
Малко след 12:30 часа вчера е потърсено съдействие за превозване на болен на хемодиализа мъж. Екип от Шумен бил насочен към село Живково, където оказал съдействие на екип на ЦСМП да транспортира мъжа от селото до МБАЛ- Шумен. Огнеборци са погасили пожар в контейнер за смет рано тази сутрин на ул.“Добри Войников“ в Шумен, който е без материални загуби.
Приет е сигнал, че на пътното платно до село Косово има закъсал автомобил в който има хора и са поискали да бъдат евакуирани. До пристигане на екипа пътят бил почистен от снегопочистваща техника и успели да потеглят сами.

Print Friendly, PDF & Email