04.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

22 училища и 18 детски градини във Варна откриват новата година след ремонти

През летните месеци строително-ремонтни дейности са извършени в 22 общински училища и 18 детски градини. Това съобщиха от Община Варна за Moreto.net. Извършени са текущи ремонти: боядисване на класни стаи, коридори, подмяна на осветителни тела, частична подмяна на паркет и первази. Боядисване на санитарни помещения – подмяна на мивки и др.
В СУ „Гео Милев“, ОУ „Кирил и Методий“, ОУ „Панайот Волов“ и ОУ „Капитан Петко Войвода“ са извършени текущи ремонти на покривите. В ОУ „Стоян Михайловски“ – ремонт на покрива и тавана на физкултурния салон. В I ЕГ, IV ЕГ „Ф. Ж. Кюри“, СУ “Гео Милев“, СУЕО „Ал. С. Пушкин“ са извършени текущи ремонти на отоплителните инсталации.
В детски градини е извършенено боядисване на занимални, санитарни помещения и коридори. В ДГ№38 „Маргаритка“ е приключил ремонта на STEM центъра и ремонта на стълби на главния вход и към стадиона. В ДГ „Теменужка“ е доставено и монтирано оборудване на занималня за новооткрити групи.
Общата сума на ремонтите е 1 043 893 лв. (741 817 лв. за училища, 302 076 лв. за детските градини)
В момента текат процедури по ЗОП за ремонти в шест училища и девет детски градини, които ще приключат до края на календарната година. При започване на ремонтните дейности, на директорите е възложено да създадат организация, която да не пречи на учебния процес.

Print Friendly, PDF & Email