23.07.2024

20 месеца условно получи прокурорския синВасил Михайлов за лека телесна повреда

Съдът в Сливница е постановил условна присъда от 20 месеца на Васил Михайлов от Перник, син на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов. Това съобщи пред журналисти прокурорът от Районната прокуратура в София Георги Иванов.

По думите му Михайлов е признал вината си по обвинение за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди, както и за закана с убийство:

„Съдебният акт е окончателен и е влязъл в сила. Искам да ви уверя, че Софийска районна прокуратура прави всичко възможно наказателните производства спрямо Михайлов да бъдат приключени, за да бъдат защитени правата и законните интереси на всички пострадали. Нещо повече – нашата цел е това да приключи в разумен срок. Както виждате, за малко повече от една година, откакто неговите деяния станаха обществено известни, Софийската районна прокуратура успя да проведе разследвания, да изготви два обвинителни акта за извършени общо десет престъпления, и по единия обвинителен акт Михайлов вече е осъден с влязъл в сила съдебен акт“.

Срещу Михайлов продължава разследване за осем други деяния, като делото по тях е насрочено за ноември тази година.

Print Friendly, PDF & Email