02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

190 са регистрираните случаи на коронавирус за изминалата седмица в Шуменско

190 са новите случаи на коронавирус, регистрирани в област Шумен за периода от 27 септември до 3 октомври. Наблюдава се лек ръст в сравнение с предходната седмица, когато са установени 178 заразени с коронавирус, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Шумен.
Най-много са новозаразените хора във възрастовата група от 40 г. до 49 г. – 33 души. Сред положителните 190 случаи през седмицата 107 са на жители от град Шумен.
Момченце от община Каспичан е най-малкият регистриран с положителна проба за коронавирус. То е диагностицирано в деня, в който е навършило 1 месец. Момченце на 4 месеца от Шумен също е дало положителен тест за коронавирус. Жена от Шумен на 90 г. е най-възрастният новозаразен за изминалата седмица.
За периода 27 септември – 3 октомври са регистрирани положителни проби за коронавирус в 8 училища от град Шумен и в 1 детска градина на територията на община Върбица. Инспектори на РЗИ – Шумен са провели епидемиологично проучване на хората с положителен резултат, установени са контактните им и са уведомени за срока и условията за поставянето им под карантина.
Общо за област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единната информационна система са 11 502 души. От началото на пандемията до сега починалите с коронавирус в област Шумен достигнаха 699.
Към днешна дата в областта са ваксинирани 53 780 души, от които 27 291 са със завършен ваксинационен курс.
От РЗИ – Шумен информират, че здравната инспекция продължава да организира т.нар. „зелени коридори“ със свободен достъп до ваксини срещу COVID-19 в общо 6 имунизационни кабинети за територията на областта. Графикът за работа им е публикуван на сайта на РЗИ – Шумен.

Print Friendly, PDF & Email