16.10.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

174 кандидати за народни представители ще се борят за вота в Добричка област

27 партии и коалиции за предстоящите парламентарни избори на 14 ноември в Добричкия изборен район е регистрирала Районната избирателна комисия. Кандидат-депутатите са 174, с десетима повече от юлските избори. 6 депутатски места има 8-ми МИР-Добрич, в Парламента.
Според последното социологическо проучване на „Алфа рисърч” в 47-ото Народно събрание ще влязат 6 партии и коалиции. Водачите на листи за тези партии и коалиции в Добричкия изборен район са познати и нови. Водач на листата на коалиция „ГЕРБ-СДС” е Деница Сачева, областен координатор на ГЕРБ и бивш социален министър. Мая Димитрова – председател на Общинския съвет на БСП-Добрич, е начело на листата на коалиция „БСП за България”. Фармацевтът от Варна Йорданка Костадинова оглавява листата на проекта „Продължаваме промяната”. Филип Станев, сценарист и зам.-председател на партия „Има такъв народ”, води местната листа. Албена Симеонова е отново водач на листата на обединение „Демократична България”. На д-р Хасан Адемов за пореден път е поверено водачеството на листата на ДПС. Димитър Делчев, председател на партия „Движение България на гражданите”, е първи в листата на „Изправи се БГ! Ние идваме”.
В някои от листите има обновление, в други разчитат на досегашните кандидати. След изборите на 4 април в Добричка област първа сила стана ГЕРБ, следвана от БСП. След изборите на 11 юли в региона първа политическа сила стана „Има такъв народ”, следвана от ГЕРБ и БСП.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email