22.07.2024

15 мисли за подхранване на щастието

Казвайте си ги всеки ден
Няма човек, който да не търси щастие, да не го преследва. Всъщност именно тези две неща пречат да бъдем щастливи. Те създават очаквания, разочарования. Няма нужда да търсим щастието, защото то присъства всеки ден в живота ни. Нещо, което забравяме. Вместо това, често даваме свобода на негативните мисли. Има ли как да преобърнем този процес? Определено има и това става чрез силата на позитивните мисли. Начинът ни на мислене създава усещания, енергия, привлича събития, кара ни да действаме.
Днес споделяме с вас 15 положителни мисли за повече щастие.

 1. Чувствам благодарност за красотата около мен. Винаги има нещо красиво близо до вас, дори и да не го забелязвате веднага.
 2. Гордея се със себе си, че дадох всичко от себе си. Ако даваш всичко от себе си, значи правиш достатъчно. Тази щастлива мисъл ще ви напомни да не се самопринизявате заради предизвикателства, грешки или несъвършенства.
 3. Благодарен/благодарна съм за пречките, които ми помагат да изградя сила, да стана по-добра версия на себе си.
 4. Имам за какво да благодаря всеки ден. Използването на тази положителна мисъл ни напомня, че можем да добавяме всеки ден по нещо ново.
 5. Не се определям от миналото и използвам грешките като възможности за учене.
 6. Благодарен/благодарна съм за всяка малка стъпка, която правя. Не забравяйте, че постигането на целите не се случва за една нощ.
 7. Заслужавам щастие и мир. Когато знаете, че заслужавате радост, ще бъдете по-отворени към нея, позволявайки да се наслаждавате на усещането.
 8. Обичам себе си такъв/такава, какъвто съм, защото не трябва да бъда като никой друг.
 9. Оставям се да бъда чут/а, като изразявам мислите си. В задържането на емоциите трябва да има баланс. Когато обаче ги натрупваме в себе си, в даден момент те ще се проявяват не по най-добрия начин.
 10. Практикувам безусловна любов към себе си, ще се грижа всеки ден все по-добре и по-добре за своето Аз. Да бъдете добри към себе си и да практикувате състрадание към себе си може да подобри позитивното мислене и да отблъсне негативните мисли.
 11. Давам приоритет на грижата за себе си пред всичко останало. Един от най-добрите начини за увеличаване на позитивното мислене е да се съсредоточите върху грижата за себе си. Грижата за себе си води до това да се чувствате по-добре във всички аспекти на живота си.
 12. Вълнувам се и се фокусирам в настоящето. Така отблъсквате тревожните мисли за миналото, бъдещето.
 13. Фокусирам се само върху това, което мога да контролирам.
 14. Освобождавам се от неща, които нямат значение, и се фокусирам върху това, което има.
 15. Търся щастието във всеки момент.
Print Friendly, PDF & Email