29.11.2023

132 награди очакват участниците в Световния ден на ходенето 2023 в Добрич

Специална награда – велосипед и множество спортни пособия ще имат шанса да спечелят приелите предизвикателството да се включат в спортната проява, организирана на 07.10.2023 г. в Добрич, съвместно с Българска федерация спорт за всички. Инициативата се провежда в България за 31-ви пореден път с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Проявата се осъществява под патронажа на министъра на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР 2021-2024“.
Община град Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“ и Младежки център – Добрич, ще организира спортната проява в Добрич.
Проявата ще стартира на 07.10.2023 г. от 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. Талони за участие ще бъдат раздавани до 12.30 ч.
Всеки участник ще получи талон за участие от избран начален пункт. Във всеки краен пункт ще бъде поставена кутия, в която ще се пускат талоните за участие в томбола.
Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник.
Община град Добрич обявява два маршрута, както следва:
При желание участниците ще имат право да изминат и двата маршрута, като от всеки начален пункт ще получат отделен талон за участие в томбола.
Допуска се и участие с велосипед.
В инициативата ще могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др.
Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на печелившите талони, наградите и мястото за получаването им ще бъдат обявени на официалния сайт и facebook страницата на Община град Добрич на 10.10.2023 г.
Тениски и раници, осигурени от Българска федерация спорт за всички ще бъдат раздадени в деня на провеждане, до изчерпването им.
В световен мащаб проявата е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето, като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората.
Община град Добрич кани всички жители и гости на града да се включат в проявата!

Print Friendly, PDF & Email