26.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

11 души бяха убити при стрелба в руска база за подготовка на доброволци

11 души са били убити, а други 15 ранени при стрелба в руска тренировъчна база близо до границата с Украйна. Двама нападатели са открили огън по група доброволци, пожелали да се бият в Украйна на страната на Русия.
Атаката, която от руското военно министерство определиха като терористичен акт, е станала в руския регион Белгород, недалеч от украинската Харковска област. Двамата нападатели са били застреляни. Те са открили стрелбата по време на военно учение. От военното министерство съобщават, че са били граждани на бивша съветска република, но повече подробности за тях не се дават. Няма цивилни граждани сред жертвите.
Във видеообръщението си в събота вечерта украинският президент Володимир Зеленски информира, че на фронта най-тежка е ситуацията край стратегическия източен град Бахмут, към който са се насочили проруските сили на Донецк.
Въпреки че украинските войски са си върнали хиляди квадратни километри земя при последното настъпление на изток и юг, според официални лица, цитирани от Ройтерс, напредъкът вероятно ще се забави, заради очаквана по-решителна руска съпротива.
Боевете са особено интензивни в граничещите с Русия източни провинции Донецк и Луганск.
Украинските сили са нанесли въздушни удари по руски цели в районите на южните градове Николаев и Бащанка, съобщават от генералния щаб на украинската армия. При атаката са били убити 14 руски военни и са унищожени три самоходни артилерийски установки, една гаубица, както и радиокомуникационна станция.

Print Friendly, PDF & Email