15.07.2024

10 срещи с пенсионери и ученици проведоха прокурори в Добричка област

Среща с пенсионери от клуб „Европейски гласове“ в Добрич проведоха  прокурор Милена Любенова и прокурор Даниел Илиев – говорители на Окръжната и Районната прокуратури в рамките на инициативата за подобряване на комуникацията с различните обществени групи в града и региона. Тя беше финална за пролетния етап от програмата.
Разговорът обхвана теми като битовата престъпност и телефонните измами. Членовете на пенсионерския клуб обсъдиха с представителите на прокуратурата най-често използваните сценарии за въвеждане в заблуждение при телефонните измами и най-добрите мерки, които могат да бъдат предприети с цел прекратяване на измамата. Обсъдени бяха още похватите на извършителите за въвличане на жертвата в разговор, за задържането й на телефона, както и емоционално въздействие на тези престъпления върху потърпевшите.
Прокурор Любенова и прокурор Илиев призоваха домакините да не дават пари на непознати хора под какъвто и да е претекст и ги увериха, че няма държавна институция, която да иска пари по телефона. Те ги успокоиха, че гласът в телефонната слушалка не знае нищо за тях и не може да им навреди стига да прекратят разговора своевременно.
Пенсионерите от клуб „Европейски гласове“ останаха удовлетворени от срещата си с магистратит и заявиха желание за бъдещи срещи и съвместни инициативи.
През месеците април и май говорителите на Окръжната и Районната прокуратури в Добрич осъществиха десет срещи с ученици и пенсионери от града и региона. Обсъдиха с тях различни теми, които ги вълнуват; дискутираха обществено значими проблеми и възможни решения.
Инициативата за подобряване на комуникацията с обществеността в област Добрич продължава. ДТ

Print Friendly, PDF & Email