24.07.2024

10 села в Добричка област имат нови кметове след балотажа

Балотажи в селата Орляк, Каблешково и Попгруево в община Тервел се проведоха в неделя. Право на глас имаха 2532 души, гласуваха общо 1129 души в четири секции – две в село Орляк и по една в селата Каблешково и Попгруево. Кандидатът на ДПС Ахмед Ахмед бе избран за кмет на село Каблешково със 145 гласа. Неговият опонент Пламен Бошнаков от ГЕРБ събра 120 гласа.
Айля Али от ГЕРБ спечели балотажа в село Попгруево с подкрепа от 131 гласа. Нейният опонент от НДПС имаше подкрепа от 95 гласа.
Кандидатът на ДПС Рушит Рифат печели балотажа в село Орляк с подкрепа от 292 гласа. Кандидатът на ГЕРБ Мустафа Ибраим е събрал 290 гласа, изборът беше решен от 2 гласа.
Кандидатът на ДПС Гюнай Беидов получи на балотажа в село Полк. Дяково 92 гласа срещу 88 за издигнатата от ГЕРБ Калинка Енчева. Така във всички 11 села в община Крушари, в които се гласува за кмет, печелят кандидати на ДПС.
Имаше балотажи за кмет и в няколко села в община Балчик. Издигнатата от ВМРО Атанаска Иванова спечели изборите за кмет в село Кранево. На балотажа тя победи кандидата на ГЕРБ Даниела Пеловска.В село Змеево само с един глас преднина спечели Станка Станчева, издигната от Инициативен комитет, пред Десислава Симеонова (ПП ГЕРБ). Асен Асенов от МК „ЗСАС“ (ЛЕВИЦАТА!) спечели изборите в село Преспа. Той победи Димитричка Илиева (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ). Светлана Димитрова, издигната от „БСП за България,” е победител на втория тур в село Църква пред кандидата Калин Калчев (МК ”ЗСАС” (ЛЕВИЦАТА!)..
Кмет на село Одърци в община Добричка е Митко Стоянов, получил 160 действителни гласове. Кмет на село Йовково, община Ген.Тошево, е Севджихан Неджати , издигнат от ДПС, получил 59 действителни гласове. ДТ

Print Friendly, PDF & Email