05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Ще искат падане на мораториума за разкриване на медицински институти

Народният представител от “Демократична България обединение” Албена Симеонова от Добричкия регион тръгва с аммбициозна програма за предстоящия 46-и Парламент
Падане на мораториума за разкриване на филиали на медицински университети ще е сред първите задачи на народния представител Албена Симеонова – каза тя на пресконференция. „Съпътстващ проблем, който трябва да се обсъди, е доколко е възможен „вносът” на медицински сестри от Украйна и Беларус с оглед признаването на дипломите им у нас” – добави Симеонова. Д-р Диан Хинков от отделението по неврохирургия в болницата в Добрич съобщи, че в него работят 5-има лекари и 2 медицински сестри, а са нужни поне 6. „В болницата в Добрич не достигат 90 медицински сестри и 10 акушерки” – добави Симеонова.
Димитър Франгов от Шабла допълни, че сред другите задачи на Симеонова в Народното събрание ще е изработване на стратегия за развитието на крайморска Добруджа. Амбицията е и в Шабла да има яхтено пристанище. „Важно е да се завърши естакадата, тъй като тя определя морската граница на България. А обектът от години е забавен” – заяви още Франгов.
Съвсем скоро предстои по инициатива на Симеонова среща между пчеларите и представители на Националната асоциациия на зърнопроизводителите с участието на експерти, за да се оформи общо мнение за решаването на проблема с масовото умиране на пчелните семейства заради пръскането на посевите със силни препарати.
Симеонова посочи, че на изборите на 11 юли „Демократична България” е увеличила резултата си с 31 процента в Добричкия регион и добави, че всеки понеделник ще има приемна. ДТ

Print Friendly, PDF & Email