16.04.2024

Шумен е домакин на изложба на детски рисунки от цял свят в подкрепа на мира в Украйна

Изложба на детски рисунки от цял свят в подкрепа на мира в Украйна ще бъде представена на 3 февруари от 17,30 часа в изложбената зала на 1 етаж в ХГ „Елена Карамихайлова“ в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общината.
Творбите са част от артистичния проект „Аз рисувам МИРА“ на Детската художествена школа на Учебно-естетическия комплекс „Художествена школа“ в Херсон, който още в първите дни на войната призовава света за единство с Украйна.
Само за две седмици към проекта се присъединяват 1200 млади художници от 11 страни: Литва, Латвия, Сърбия, България, Турция, Франция, Китай, Мексико, Тайван, Чехия. С послания за добро, за мир, за щастие и обич, с богатата си емоционалност и креативност деца творци от цял свят изразяват подкрепата си за каузата на украинския народ.
Изложбата се реализира с подкрепата на Община Шумен и с участието на възпитаници на „Арт“ школата към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“.
Проектът „Аз рисувам МИРА” е включен в 20-тия международен форум „Златен статив” (Лвов, Украйна), с който стартира Щафетата на мира. Международните партньори на проекта предлагат своята подкрепа и вече са организирани изложби на детски рисунки в различни страни по света – Мексико, Чехия, България, Украйна, Словакия, Тайван , Швейцария, Турция, Норвегия. Планирани са изложби в Литва, Израел, Япония.

Print Friendly, PDF & Email