31.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Шуменските рапиристи отново с медали от държавно първенство и купа България

Шампионски титли за Ваяна Делчева от „Шумен 1951“ и за Калина Сотирова от „Волов“ и още куп медала е равносметката от учстието на рапиристите от Шумен на държавното първенство за момчета и момичета до 11 и до 13 години.
Успешно бе и представнето на мъжете и жените, които участваха във втори кръг на турнира за купа България.
При момичетата до 13 години в държавното първенство се включиха 35 рапиристки, а златния медал спечели Ваяна Делчева от „Шумен 1951“. Второто злато от шампионата донесе Калина Сотирова от „Волов“ при момичета до 11 години в конкуренцията на 16 рапиристки . Тук среброто спечели Савина Петров от“ Шумен 1951“, а бронза си поделиха Александра Бъчварова от „Шумен 1951“ и Теодора Манасиева от „Волов“.
При момчетата до 11 години участваха 19 фехтовачи, а шампион стана Георги Трухчев от „Тракия“. На второ място се класира Павел Мариянов от „Шумен 1951“, а трети завършиха Тимур Волошин от „Олимпик“ и Тодор Шиндов от „Тракия“.
При момчетата до 13 години в турнира участваха 24 фехтовачи, като шампион стана Георги Трухчев от „Тракия“. На второ място се класира Ивайло Андонов от „Олимпик“, а трети са Венелин Николов от „Волов“ и Любомир Пройкин от „Тракия“.
В турнира за купа София, втори кръг от купа България на второ място се класира Калоян Николов от „Шумен 1951“, а на трето място завършиха Велин Стойчев от Ескалибур и Васил Чепишев от „Волов“.
Данаил Полишев от Пловдив БГ и Силвия Бажлекова от Ескалибур триумфираха в турнира на рапира.

Print Friendly, PDF & Email