09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Шуменска крепост“ спечели отборната купа на ДП по кикбокс

В град Варна се проведоха държавните първенства по кикбокс в стилове лоу кик и муай тай. Организатор на спортното събитие бе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин бе варненският спортен клуб „Вокил“ с председател Галин Димов, който е и председател на конфедерацията.
Двубоите се проведоха в многофункционалната зала на Първа Езикова гимназия.
За състезанието се регистрираха общо 220 състезатели от 34 спортни клуба от страната.
Още в петъчния ден след контролното мерене започнаха квалификациите, поради големия брой участници в много от категориите. Изиграха се 26 срещи.
Съботния ден бе най-натоварен, като се изиграха над 80 срещи, след които станаха ясни финалистите в различните възрастови категории на стил лоу кик.
В неделя по програма се изиграха 56 финала.
Отборната купа по брой златни медали бе спечелена от СК „Шуменска крепост“ с актив от 11 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала.
Почетното второ място заеха домакините от СК „Вокил“ със спечелени 8 златни, 3 сребърни и 1 бронз.
На трето място се нареди още един варненски клуб „Боил“ с 6 златни, 6 сребърни и 4 бронзови медали.
Паралелно с Държавните първенства се проведоха и турнири за деца по кикбокс и по муай тай. В тях се включиха 7 от спортните клубове, които развиват сериозно детско-юношеските школи в страната: Легия, Файт фактори, Дунав, Терес, ТИМ, Павликени. Всички те бяха наградени с чисто нови протектори за главата в двата цвята на състезателите от Председателя на конфедерацията Галин Димов по време на официалното откриване в съботния ден.

Print Friendly, PDF & Email