26.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Шампионът „Шумен” пуска и втори отбор в хандбала

Шампионът „Шумен 61” стартира новия сезон с два тима – един в елита, и втори отбор, който ще се състезава в „Б” група.
Идеята на клубното ръководство е да се изгради възрастова пирамида и младите кадри от клуба успешно да преливат в гарнитурата на мъжете и да гонят високи цели.
През настоящото първенство начело на шампиона застава нов треньор – Никола Карастоянов. Той заменя досегашния наставник Чавдар Чернев, под чието ръководство миналата година шуменци ликуваха с шампионска титла и завършиха втори в турнира за Купата на България.
„Запазихме визията на тима от миналогодишния шампионат. Всички основни играчи са на линия. Към отбора се присъедини едно ново попълнение – Тансер Юсню от „Локомотив” (Варна). Целта ни е да се класираме за финалите на държавния шампионат, както и за турнира за Купата на България”, коментира президентът на ХК „Шумен 61” Светлозар Начев.
Шуменци стартират участието си в елита с гостуване срещу „Добруджа”. Мачът е на 17 септември в Добрич. Първото домакинство на хандбалистите на Никола Карастоянов е срещу завърналия се в „А” група отбор на „Фрегата” (Бургас). Срещата е на 24 септември, събота, от 17 ч в „Арена Шумен”. Тази година в първенството ще се състезават 8 отбора, напускат тимовете на „Пирин” и „Локомотив” (Мездра).
Вторият, паралелен отбор на „Шумен 61”, който ще играе във втория ешалон, ще е структуриран изцяло от юноши. „Ключовата ни цел е обиграване на младите кадри на клуба и постепенно преливане в редиците на мъжете. Изключително важно е да има приемственост между юноши и мъже! Децата трябва да имат богат цикъл от мачове, да се обиграват и рано или късно да прелеят във възраст мъже. Да си поставят високи цели и да ги гонят”, акцентира президентът на шампионите Светлозар Начев.
Той разясни, че във всеки мач на мъжете задължително ще вземат участие четирима юноши, чиито имена ще се уточняват по преценка на треньора. „Никола Карастоянов има набито око, държи изключително много на сериозен тренировъчен процес. Негово бе предложението във всеки официален мач на мъжете да участват по четирима юноши. Преценката ще е лично негова, ще бъдат селектирани тези момчета, които са във върхова форма. Развивайки тази идея, целта ни е играчите на 100 % да участват в тренировките, да се раздават максимално и да показват уменията си”, обобщи Начев.
Клубният президент коментира, че „Шумен 61” запазва основния си спонсор „Алкомет” и е отворен за нови партньори. „Ще търсим и нови спонсори за допълнително финансиране на клуба”, добави Начев. И повдигна завесата, че през през предстоящия шампионат за феновете на хандбалната магия в зала „Арена Шумен” клубът подготвя атрактивни изненади.

Print Friendly, PDF & Email