09.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Шампионска титла, три сребърни и три бронзови отличия за шуменските рапиристи в Пловдив

Шампионска титла, три сребърни и три бронзови отличия завоюваха рапиристите от кубовете „Шумен 1951“ и „Волов“ на провелото се в Пловдив държавно първенство за мъже и жени.
Шампион за 2022 г. на рапира при мъжете стана Виктор Лечев от „Шумен 1951“, на второ място се класира Драгомир Николов от „Тракия“, а бронза си поделиха Атанас Манолов от „Тракия“ и Васил Чепишев от „Волов“.
При жените София Цонева от „Волов“ е вицешампионка, а бронзова медалистка стана Сара Младенова от „Шумен 1951“. Шампионка е Йорданка Коцева от „Ескалибур“ София.
В отборната надпревара при мъжете участваха осем отбора, а шампиони станаха рапиристите на „Тракия“. На финала те победиха фехтовачите на „Волов 1“ Илияз Кадир, Вичко Николов, Иван Славчев и Васил Чепишев, който се окичиха със сребърните медали. С бронзовите отличия са рапиристите на „Шумен 1“ в състав Веселин Баев, Виктор Лечев и Калоян Николов.
При жените отборни шампионки станаха фехтовачките на „Ескалибур“. Втори завършиха състезателките на „Волов“ София Цонева, Анет Маринова, Моника Димитрова и Патрисия Чепишева, а трети са представителките на „Авитохол“.

Print Friendly, PDF & Email