02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

ЧСУ „Мечтатели” – Варна с нова благотворителна кауза, стана горд родител на кенгуру

На 2 октомври учениците, родителите и учителите от ЧСУ „Мечтатели” – Варна организираха събитие в Зоологическата градина в подкрепа на традиционните дарителски инициативи на училището. Тази година вместо цветя за учителите в първия учебен ден решението е за осиновяване на малко кенгуру, ставайки част от осиновителната програма на Зоопарка.
Идеята бе посрещната с много ентусиазъм и усмивки от децата. Събитието се проведе в навечерието на Международния ден за защита на животните – 4 октомври. Основната цел е децата да се учат на съпричастност и грижа за животните и да се вдъхновяват за различни благотворителни каузи.
Родителите също с удоволствие подкрепиха инициативата, като дариха суми, които са достатъчни за осигуряване на храна на новия член на училищното семейство – кенгуруто Кинг, за година и половина.
Празникът за осиновяването и даването на име на кенгуруто събра учениците, техните родители и учители на територията на Зоологическата градина на Варна . Децата се забавляваха с програма, подготвена и изнесена от самите тях, а домакините на събитието ги изненадаха с много интересна викторина с награди, на която учениците показаха своите познания за света на животните. Събитието бе изпълнено с много вълнение и усмивки, и зареди с празнично настроение всички участници. Учителите и родителите преживяха заедно с учениците детските емоции и вярват, че това събитие ще обогати опита на децата да обичат и се грижат за животните.
facebook.com/uchilishtemechtateli

Print Friendly, PDF & Email