22.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Четирима цивилни полицаи пребиха момче в Плевен, прокуратурата се самосезира

Прокуратурата в Плевен се самосезира по случая с побоя над 19-годишно момче. Бащата твърди, че в инцидента са участвали в извънработно време четирима полицаи, които били цивилни.
За побоя се разбра от публикуван пост на бащата в социалните мрежи. Той публикува и снимка на 19-годишния си син, от която се виждат наранявания. Побоят е станал на 11-ти февруари тази година в 04.00 часа сутринта пред дискотека „Анаконда“. Бащата описва жесток побой и отбелязва, че огласява случая ден по-късно, „защото трябваше да съм сигурен на 100 %, че биячите са полицаи“.
Според говорителя на ОД Мариана Цветкова, МВР е започнало веднага проверка.
Говорителят на прокуратурата Диана Илиева каза за БНР:
„Районна прокуратура се самосезира във връзка с изнесена информация в медиите, касаеща пострадал 19-годишен младеж, който, според изявленията на баща му, е бил бит от полицейски служители. В рамките на днешния ден се очаква материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура – Плевен. След запознаване с данните по преписката, ще бъде взето отношение, за което ще бъдете своевременно уведомени“.
МВР в Плевен започна дисциплинарна проверка по случая с пребитото 19-годишно момче. От работа засега са отстранени трима полицаи. Случаят огласи бащата в социалните мрежи. Прокуратурата образува досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.
Петима полицаи в извънработно време са замесени в инцидента, станал в 4 часа на 11 февруари пред дискотека в центъра, съобщи старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция на МВР.
По делото, образувано от прокуратурата за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди предстоят действия , сред които установяване на други очевидци, в това число и на италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно е встъпил първоначално в  конфликт, съобщиха от прокуратурата.

Print Friendly, PDF & Email