19.04.2024

Четирима варненски лекари с награди по повод Деня на българския лекар

Проф. д-р Вилиян Платиканов, д.м. бе отличен с награда „Лекар на годината“ във Варна за 2022 г.
На 19 октомври – Денят на българския лекар, Български лекарски съюз връчи ежегодните си отличия на тържествена церемония.
В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ приз получи проф. д-р Димитричка Близнакова, д.м., която е утвърден специалист в сферата на детското здравеопазване и еталон за професионализъм и етика сред лекарската гилдия. С дългогодишния си опит допринася за развитието на педиатрията и детската нефрология на национално и международно ниво.
В категория „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ е отличен доц. д-р Борислав Чаушев, д.м., който през последните 10 години има съществен принос за развитието на нуклеарната медицина и метаболитна терапия в Североизточна България. Непрекъснатото му професионално усъвършенстване и засилен интерес в областта на онкологията водят до въвеждане на иновативни диагностични методи за пациентите на територията на Република България.
В категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ награда получи доц. д-р Илко Плачков, д.м., който е дългогодишен специалист по хирургия и член на Български лекарски съюз, активно участващ и до днес в развитието на дейността на съсловната организация. Като заместник-председател на Управителния съвет на Регионална колегия на Български лекарски съюз – Варна, непрекъснато инициира и подпомага активността на съсловната организация.
Регионална колегия на Български лекарски съюз – Варна отличи проф. д-р Вилиян Платиканов, д.м. с награда „Лекар на годината за 2022 г.“. Призът е поредното доказателство за изключителния му професионализъм. Казусът с донорството в Република България е многопластов. В редица случаи трансплантацията е единствената възможност за лечение и оцеляване. Благодарение на проф. Платиканов и висококвалифицирания мултидисциплинарен екип, който ръководи, УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД – Варна е доказала своето място в българското здравеопазване.
Ръководството на лечебното заведение честити на отличените лекари и им благодари за всеотдайността и професионализма, с които утвърждават авторитета , с които утвърждават авторитета и водещата позиция на УМБАЛ „Света Марина“ – Варна.

Print Friendly, PDF & Email