21.02.2024

„Цветни сънища“ – изложба живопис на Фериде Демирова, e подредена в галерия „Графит”

Изложбата „Цветни сънища“ на художничката Фериде Демирова ще се открие на 12 октомври . в галерия „Графит” от 18,30 ч.. Изложбата ще продължи до 31 октомври . и представя на публиката нови творби, които са рисувани през последните две години и които пресъздават цветни сънища във формата на изкуство.
В „Цветни сънища“ Фериде Демирова изразява своята творческа визия чрез разнообразие от теми, включително митология, портрети, фигури, пейзажи, птици, коне и цветя. В нейните картини се крият скрити послания, които придават допълнителна дълбочина на визуалния опит и предизвикват мисловни размисли.
Фериде Демирова споделя, че нейната цел е да предаде красотата и енергията на своите произведения на публиката. Нейните картини не просто декорират пространството а го обогатяват и вдъхновяват. Тя вярва, че изкуството може да зареди всеки с положителна енергия и вдъхновение.
Фериде Демирова е родена в град Суворово, Варненска област. Нейният първи учител по рисуване е местният художник Димитър Стоянов. След дълга пауза в творчеството си тя отново намира вдъхновение и се развива в ателие с преподаватели, които имат академично образование. Работи с различни техники, но акварелът е нейната страст.
Фериде Демирова вече има успешни изложби в градовете Суворово, Варна и Силистра.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email