02.10.2023

Художникът Сечкин Хаджъсюлюш с първа самостоятелна изложба в Каварна

На 13 септември, от 17 часа, в художествената галерия „Хр. Градечлиев“ в Каварна първа самостоятелна изложба живопис открива художникът Сечкин Хаджъсюлюш.
Творбите на автора са провокирани от българската природа – най-вече Добруджа и Лудогорието, чиято вечност и красота са непреходни и неподвластни на времето. Платната на Хаджъсюлюш са ориентирани главно в маслената живопис, като експериментирайки художникът поднася живописно усещане и необятно разнообразие от цветове. Творейки в различни жанрове, художникът използва разнообразни живописни техники, а вдъхновението му идва от природата, бита и заобикалящия го свят.
В своята педагогическа работа Хаджъсюлюш се е посветил на младите хора. Той води група „Занимания по интереси“ в училището, в което работи. Художникът е ръководител на школата по изобразително изкуство към читалище „Н. Й. Вапцаров“ в Дулово, както и на групата жени „Рисуване на чаша вино“.
На откриването специален поздрав ще отправи танцова формация ,,Балкански ритми“ при читалище ,,Просвета 1944“, село Черник, с хореограф Симеон Симеонов. ДТ

Print Friendly, PDF & Email