09.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Хотелиери на „Слънчака“ са в недоумение от високите цени на водата за комплекса

Хотелиерите в Слънчев бряг са в недоумение от високите цени на водата, които ще трябва да плащат след решението на КЕВР.
И те възнамеряват да подадат жалби в съда срещу 60% скок, така както сториха кметовете на Бургас и Поморие.
Хотелиерите са категорични, че няма как да вмъкнат новата цена в калкулираните вече цени на почивките в разгара на сезона, тъй като резервациите са направени предварително.
Поморийският кмет Иван Алексиев обясни, че цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, но по предложената Подробна инвестиционна програма на „ВиК““ ЕАД – гр. Бургас, единствено Община Поморие е гласувла „против“ с мотиви, че тя не отразява реалните проблеми на общината във ВиК сектора.
„Направените от мен предложения не бяха приети на общото заседание на Асоциацията на ВиК-Бургас, а Общинският съвет Поморие не е одобрявал цени на услуги, предоставени от ВиК Бургас“, поясни градоначалникът.
„Няма как да се направят инвестиции без цена. Общините имат право да обжалват решението на КЕВР и ще чакаме решението на съда. Не смятам, че е реалистично да бъде намалена цената на водата в Бургас. До днес работихме с цена на тока, който ни е одобрен в бизнес-плана 100 лв., за новия бизнес-план от 1 август е 345 лв. Цената на тока сега на пазарни цени знак колко ще се качи е 700-800 лв.“, коментира за БГНЕС директорът на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев.

Print Friendly, PDF & Email