19.06.2024

Хванаха 16-годишен да шофира из Шумен, обяснил, че бърза за училище

Екип на РУ-Шумен установил 16-годишен неправоспособен водач да шофира днес в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.
Младежът попаднал в полезрението на униформените преди дни. При обход в града забелязали, че водач в лек автомобил Сеат изглежда непълнолетен. В петък сутринта забелязали автомобила малко след 6,30 часа да излиза от ул. “Цар Освободител“. Водачът не спрял на подадения сигнал със стоп палка, продължил движението си в посока към бул.“ Симеон Велики“ през бул. “Плиска“, където навлязъл в насрещното движение.
Застигнат бил от друг екип на охранителна полиция на булеварда, който го последвал със светлинна и звукова сигнализация. В близост до бензиностанция Сеатът спрял. При извършената проверка станало ясно, че зад волана на лекия автомобил с варненска регистрация е неправоспособен 16-годишен шуменец. Автомобилът е собственост на негова родственица.
Тестван бил за шофиране след алкохол и наркотични вещества и техни аналози. Пробите му са отрицателни.
Пред униформените младият шуменец обяснил, че бързал да не закъснее за училище и затова взел автомобила. Съставени са му три акта за установени административни нарушение – за управление без да притежава свидетелство за управление на моторнo превозно средство, за неспиране на стоп палка и за навлизане в насрещната лента за движение.

Print Friendly, PDF & Email