09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

ФИФА не позволи използването на резервните фланелки на отбора на Белгия заради думата „любов“

ФИФА не позволи използването на екипите за гостуване на белгийския футболен отбор заради надписа „Love“ на якичката, каза говорител на „червените дяволи“ за „Ройтерс“.
Дизайнът на фланелката, който включва кант с цветовете на дъгата, е вдъхновен от известния белгийски музикален фестивал Tomorrowland и означава разнообразие, равенство и приобщаване.
Говорителят на Белгия Стефан Ван Лук заяви, че ФИФА отхвърля фланелката не заради цветовете, които обикновено са свързани с LGBTQ+ обществото, а заради търговската връзка с Tomorrowland. Логото на фестивала е вградено в „о“ на „Love“.
„Фланелките за загрявка на играчите на Белгия също бяха отхвърлена от ФИФА заради препратките към Tomorrowland“, каза той за „Ройтерс“.
ФИФА разреши на Белгия да играе с фланелките, ако думата „Любов“ е покрита, но Ван Лук каза, че „Червените дяволи“ ще играят първите три мача с основната си червена фланелка независимо от това.
Екипът за гости е с нов дизайн и бе представен през септември. Оттогава Белгия игра с тях в няколко мача от Лигата на нациите на УЕФА.

Print Friendly, PDF & Email