15.07.2024

„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич” ще се проведе от 29 септември  до 1 октомври

Есенното издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“,  ще се проведе от 29 септември  до 1 октомври 2023 г. до сцената на площад “Свобода“.
 Фестивалът, по традиция ще бъде богато украсен с музикалното изкуство на танцови и певчески състави.Цялата музикална програма и нейните изпълнители ще бъдат публикувани седмица преди събитието. Организаторът – фондация „Добруджа – история, традиции, култура“ ,обещава приятни изненади, творчески вдъхновения и празнично настроение. 
Събитието се организира с партньорството на община Добрич по Програма за граждански инициативи в полза на местната общност.
 На пролетното издание фестивалът събра над 50 творци от над 20 населени места в страната, които представиха част от богатата палитра на българските традиции и култура. Традиционни и художествени занаяти, творци на приложните и изобразителни изкуства, работилници за малки и големи сръчковци – всички, които съчетават лично производство с творчество и традиция ще имат възможност да се изявят.
 Информация за участие:FDhtc.bg@gmail.com; 0886857532; 0879880143 и фейсбук страницата „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email