22.07.2024

Ученици от 6 клас облякоха прокурски тоги в Добрич

Ученици от основното училище „Христо Смирненски“ гостуваха на Прокуратурата в Добрич във връзка с инициативата „Ден на отворените врати“. Децата от 6 клас посетиха Съдебната палата в града, където бяха посрещнати от прокурор Даниел Илиев – говорител на Районната прокуратура.
Магистратът ги направи съпричастни към истинско съдебно заседание по дело, на което той самият е наблюдаващ прокурор. Учениците станаха свидетели на това какво се случва в реално време в съдебната зала. Така, освен теоретично, те успяха и нагледно да видят прокурор в изпълнение на неговите професионални задължения.
След приключване на заседанието, децата се разходиха в сградата на Съдебната палата. Там имаха възможност да сложат прокурорски тоги и да усетят тежестта на отговорността, която носи тази професия. Разговаряха и със съдебните служители за спецификите на тяхната работа, за задълженията им и за значението на доброто административно осигуряване на прокурорската дейност. В края на посещението си, учениците и техните учители получиха подаръци, подготвени специално за случая – химикали, устройства с преносима памет и тефтери.

Print Friendly, PDF & Email