27.05.2024

Украински спортисти, пребиваващи в Кранево, потрошиха държавна база

Вандалски прояви – чупене на прозорци, дограми, издрасквания и др., са били извършени в обект държавна собственост в село Кранево, бивша почивна база, съобщи областният управител на Добричка област Здравко Здравков на извънреден брифинг. „Установено е, че извършителите са спортисти от Украйна, които пребивават в Кранево”, добави той.
При рутинна проверка извършена от служители на областната администрация от дирекция „Държавна собственост“на държавна база в село Кранево са установени двама малолетни и двама непълнолетни, които са счупили прозорци и са издраскали стените на бившата почивна база на държавно автомобилно предприятие. Сградата се намира в централната част на Кранево и към момента е неизползваема. След подаден сигнал на тел. 112, четиримата извършители са били задържани. Те са украински граждани, трениращи колоездене, които са на спортен лагер в Кранево, като допълнително ще стане ясно дали са със статут на бежанци. Областният управител очаква представители на фирмата, охраняваща базата, да дадат обяснение за случая.
Областният управител Здравко Здравков подаде жалба в полицията за вандалското посегателство върху имот държавна собственост. Пред журналисти Здравков заяви, че е недопустимо рушенето на държавна собственост и поясни, че се касае за посегателство върху бивша почивна база, която е предадена за стопанисване на областния управител.При рутинната проверка главен експерт в областната администрация на място установява 4 лица в обекта, който е заключен. „Веднага колегата е подал сигнал на тел. 112 и отзовалите се служители на реда са заловили вандалите. Към момента имам информация, че се касае за състезатели по колоездене, тийнейджъри, украински граждани, които са на лагер в Кранево“ – каза Здравков. За обекта има сключен договор за охрана с фирма, с която ще се водят разговори след приключване на огледите в базата.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email