18.07.2024

Тъщата на убития Пейо Пеев заяви пред съда,че тя и дъщеря й са невинни, оставиха двете в ареста

Не съм психиатър, но това поведение е патология, тези жени гледат на нас само като на биологичен материал, смята Велико Минков, който претендира да е баща на второто дете на Габриела

Софийският апелативен съд наложи вчера най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража“ на обвинените в убийството на Пейо Пеев – Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова, предаде БНТ.

Досега съпругата на убития Пейо Пеев беше с мярка за неотклонение „домашен арест“ с аргумента, че трябва да полага грижи за двете ѝ деца. Децата, обаче, бяха иззети от социалните от грижите на Габриела и в момента се намират при майката на убития Пейо Пеев. Междувременно прокуратурата обжалва по-леката мярка на Габриела Славова с настояването тя да бъде задържана

Габриела Славова бе задържана под домашен арест. На първа инстанция съдът реши да остави майката Красимира Трифонова в ареста.

В съда Красимира Трифонова заяви, че тя и дъщеря ѝ са невинни. „Невинни сме! Мярката ни трябва задължително да бъде домашен арест“. Това заяви в съда тъщата на убития Пейо Пеев, която е една от задържаните за смъртта му.

Вчера обаче стана ясно, че Пеева няма да присъства на гледането на мярката. Адвокатът ѝ е пуснал молба тя да не се яви. 

До момента от разследването се предполага, че двете жени първо са удушили 44-годишния мъж, а след това са опожарили автомобила с тялото му. Разследва се дали има и други, замесени с укриването на следите и тялото на Пеев.

Не съм психиатър, но това поведение е патология. Тези жени гледат на нас само като на биологичен материал.

Това заяви Велико Минков, който твърди, че е баща на бебето на Габриела Славова. Мъжът присъства на мярката в съда срещу двете жени, обвинени в убийството на Пейо Пеев.

За пореден път Минков се обърна с молба към социалния министър и Агенция социално подпомагане да се направи незабавно ДНК тест, който да установи дали той е биологичен баща на 4-месечното бебе. Мъжът предлага това да стане на негови разноски.

И обясни, че социалните са му казали, че не подкрепят той да получи право да вижда детето си.

„Не и докато не бъда вписан в акта за раждане. За да не бъде травмирано детето, ако се окажело, че не съм му родител. Аз искам да направя ДНК теста, за да не травмираме детето, когато един ден се докаже, че аз съм бащата и аз поема грижите за него. Но до тогава могат да минат четири години. Моля министър Шалапатова да направим този ДНК тест, те да си знаят, че аз съм бащата. И да започнем да го подготвяме за момента, в който аз ще започна да го отглеждам, за да не бъде тогава то шокирано“, коментира Велико Минков пред съдебната зала.

Красимира Трифонова, която е обвинена в убийството на Пейо заяви пред съда, че тя и дъщеря ѝ били „свързани с тези деца“. „Малкото беше 2 месеца в кувьоз и никой не дойде да го види. Обичаме тези деца“, каза в съдебната зала жената.

Print Friendly, PDF & Email