12.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Три титли за състезателите на „Кабиюк“ от държавното първенство по всестранна езда


Отлично представяне записаха състезателите на шуменския клуб по конен спорт „Кабиюк“, които се представиха на държавното първенство в дисциплината всестранна езда, която включва три изпитания – обездка, крос кънтри тест /крос, съчетан с препятствия/ и тест по прескачане на препятствия.Държавното първенството по всестранна езда се проведе в края на миналата седмица в Русе. Там бяха излъчени първенците на страната в тази дисциплина в четири класа – 2 звезди, 1 звезда, Група Б и Аматьори.
Летисия Димитрова с кон Кеш спечели шампионската титла на България в състезанието с най-висока трудност – 2 звезди. Тя записа четвърто място в обездката, второ в надпреварата по крос кънтри и първо в прескачането с височина на препятствията до 115 см. Летисия Димитрова участва в надпреварата и с кон Лазер, с който се нареди на трето място.
В надпреварата с 1 звезда първото място също бе за състезател на „Кабиюк“ – Добромир Петров с кон Калипсо бе безапелационен и взе първите места и в трите изпитания.
Първенец стана и Йордан Йорданов с кон Салвадор в клас „Деца“. Той записа най-малко наказателни точки в трите изпитания и се окичи със златното отличие.
В Държавното първенство и съпътстващите турнири в Русе се включиха почти 30 състезателни тандема от 9 клуба практикуващи дисциплината всестранна езда в страната: Калоян 92 – Арбанаси, Кабиюк – Шумен, Олимпик – София, Тракенен – Костинброд, Варна СККС, Сливнишки герой – София, Конкур – Ихтиман, Кентавър – Русе и Екуестре – Русе.
Организатор на проявата бе СЕК „Кентавър – Русе, БФКС със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Русе.

Print Friendly, PDF & Email