04.10.2023

Три двойки от различни страни са посочили датата 9 септември за бракосъчетание в „Двореца“ в Балчик

„Три са записванията за бракосъчетания в романтичната атмосфера на „Двореца“ само за датата 9 септември. Едната двойка е от Канада, другата от Германия, а единият ритуал е за сключване на брак между българи“, каза директорът на културния център „Двореца“ в Балчик Жени Михайлова.
В Нимфеума на „Двореца“ в Балчик са се венчали 50 двойки. Младоженците–малайзиец и канадка, са провели тържествения си ритуал в „Двореца“. Има проведени ритуали за сватби на българки с англичани, на българки с германци. . Още четири смесени брака се очаква да се сключат в „Двореца“.
От началото на годината до края на месец юли
106 216 туристи са посетили културния център „Двореца“ в Балчик до края на юли. В същия период на 2022 г. те са 113 289. Най-много са румънските туристи – около 60 000. След тях са българите – около 32 000. На трето място са туристите от Полша, следват по брой туристи от Германия, Украйна и Франция. „Не можем да достигнем миналогодишните нива, но разчитаме на август и септември“, каза още Михайлова.
За привличане на повече туристи „Двореца“ предлага, освен богата културна програма, още и активна спортна дейност на плажа. На изнесената сцена на плажа на „Двореца“ вечер се поставят опери, театрални спектакли, джазконцерти, балетни постановки и др.. В залите на културния център постоянно се подреждат различни изложби. ДТ

Print Friendly, PDF & Email