24.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Три бронзови медала за шуменските мажоретки от Европейското първенство в Италия

Три бронзови медала спечелиха мажоретките от шуменския клуб „Ритмик“ на провелото се в Италия Европейско първенство за мажоретки (European Championship Majorettes Nbta Europe).
Шуменки се окичиха с медали в дисциплините: Традиционни помпони (Traditional Pompons Corps) в надпреварата за състави до 14 години и над 14 години. В двете възрастови групи победител стана Хърватия. Третото отличие за състезателките ни, с треньори Снежана Иванова и Мариола Спасова, бе в дисциплината Батонфлаг (Baton flag) за състави до 14 години, а пред шуменки се наредиха силните отбори на Италия и Хърватия.
В Италия участва и отборът на СК „Прима“ от Нови пазар, който се представи добре в дисциплините: Параден корпус, Ексибишън, Батонфлаг, Соло и Дует.
Освен от шуменските мажоретки и от състава от Нови пазар, на първенството на Стария континент България бе представена и от СК “Астреа” от Велико Търново. Съставът дебютира на подобен форум като се представи успешно във възрастовата група до 14 години в дисциплината: Аксесоар корпус.
На Европейското първенство за мажоретки тази година участваха 14 страни с 1090 състезатели.

Print Friendly, PDF & Email