27.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

ТИР със стотина бежанци бе заловен на един от входовете на Бургас

Съдът реши да остави в ареста тримата сирийски граждани, обвинени за участието си в канал за трафик на мигранти, задържани след катастрофата в морския град, при която загинаха двама полицаи
Заловиха ТИР с мигранти на единия от входовете на Бургас.
Около 06.45 ч. вчера полицейски служители от четвърто Районно управление са задържали на булевард “Захари Стоянов” ТИР с бежанци.
Шофьорът на ТИР-а е 60-годишен македонец, който е задържан.
По първоначални данни превозваните са над 100 човека и са само мъже от афганистански произход. Същите са натоварени в района на Дебелт, като товарният камион се отправил към Бургас, където своевременно е спрян от полицейските служители.
По случая е образувано досъдебно производство.
В същото време Районният съд в Бургас реши да остави в ареста тримата сирийски граждани, обвинени за участието си в канал за трафик на мигранти. Те бяха задържани и обвинени след катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи.
В събота Окръжният съд в Бургас остави за постоянно в ареста сириеца Омар Мохамед Али Аднан, който е обвинен, че е бил зад волана на автобуса с 47 мигранти, убил двамата бургаски полицаи.
„Това престъпление не го направих умишлено. Когато слязох след моста, натиснах спирачка,но не стана нищо. Нямах спирачки. Признавам се за виновен, но съм непълнолетен и моля за по-лека мярка“, каза той в съда.
Българинът, който е продал автобуса, който катастрофира в Бургас, е освободен от Окръжния съд в Бургас. Няма събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинение. Той е от Харманли.

Print Friendly, PDF & Email