26.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Теодора Велинова от Студио „Сарандев“ с две награди от Международен фестивал

Теодора Велинова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич се представи успешно в международния форум Karnolsky Summer Kamp 2022,19 – 23 август, Слънчев бряг. Тя участва в категория „Вокал – солисти“ в трета възрастова група в различни номинации. Възпитаничката на вокалния педагог Елена Карабельова успя да грабне две награди – първа награда в Номинация „Българска песен“ и трета награда в Номинация „Песни от мюзикъли и филми“. Теди получи също и покана за участие в друг международен фестивал организиран от Арт център Кърнолски – „Короната на Орфей“ – Гърция.
Журито, оценяващо изпълненията на вокалистите бе в състав: доц. Етиен Леви (преподавател по поп и джаз пеене в Нов Български университет), Донна-Мария (създател на продуцентската къща “DM PRODUCTIONS”), Александър Палац (продуцент в Полската национална телевизия), Кристина Матеева (Изпълнителен продуцент на Българската национална телевизия).
Като част от съпътстващата програма, организаторите предоставиха възможност на желаещите млади певци да получат насоки от доц. Етиен Леви чрез организирания вокален уъркшоп „Връзката на младия изпълнител с публиката“ и чрез индивидуални вокални уроци с него. Теодора Велинова се възползва от шанса да поработи лично с Етиен Леви и да почерпи опит от утвърдения български изпълнител и вокален педагог.
Талантливата добричлийка имаше и щастието да стъпи на голямата сцена на Бургаския летен театър, където се състоя награждаването и Гала концерта „Бъдещите звезди на България“. Тя бе избрана да участва в Галата с песента „Осъдени души“, с която спечели първа награда. Теди бе посрещната горещо от бургаската публика като прекрасното ѝ и емоционално изпълнение предизвика бурни аплодисменти.
Karnolsky Summer Kamp се организира от Арт център „Кърнолски“ с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Самите организатори наричат събитието „конкурс, арт лаборатория, фестивал“ заради възможността на младите певци, танцьори и инструменталисти освен да се изявяват на сцена, също така да работят с изтъкнати професионалисти в майсторски класове и уъркшопове, да общуват помежду си и да се забавляват с лятно настроение.

Print Friendly, PDF & Email