04.10.2023

Творчески занимания, спорт и игри организират в Шумен за Деня на детето 1 юни

Три центъра, които децата на Шумен могат да спортуват, творят и да се забавляват, са организирани за деня на детето – 1 юни, съобщиха от пресцентъра на общината.
УСШ „Хан Крум“ организира различни спортни прояви в Градската градина. Празникът там ще започне в 9.00 часа с турнир по футбол. В него ще се включат ученически отбори от първи до четвърти клас. До паметника на Тодор Колев ще бъдат подредени маси с дъски за шах и от 10.00 часа ще започнат двустранните срещи между желаещите да се включат в игрите. След края на срещите международният майстор по шахмат Атанас Димитров ще проведе едновременен сеанс с победителите. По същото време по една от алеите в Градската градина ще има слалом с велосипеди. Ще бъде организирано и състезание по дартс. Участниците в слалома и дартс игрите ще бъдат разделени в четири възрастови групи – от 8 до 17 години.
Вторият център за занимания ще бъде в парка до сградата на общинската администрация. От 10.00 до 13.30 часа ОДК „Анастас Стоянов“ заедно с Общинския здравен център и Младежкия дом ще подредят различни творчески ателиета за занимания по рисуване, боди арт, дърворезба, работа с глина, изработване на бижута от мъниста и др. Сцена на талантите ще събере всички, които могат да пеят, танцуват или рецитират. Ще има кътове за игра на „Не се сърди човече“, „Сол – пипер“, игра на Лимбо, ластик, морски шах и др. А всяко дете, което пожелае, може да си направи и снимка за спомен.
Третият център ще бъде в района на Арена Шумен, където от 10.00 до 13.00 часа на специално изградената сцена на паркинга ще има детска анимация с участието на Кармен Гърков и неговата асистентка Марси. Празничната програма за шуменските деца ще продължи и след 16.30 часа, когато малки и големи ще забавлява музикантът и водещ Искрен Пецов. Преди концерта на Криско (19.00 часа) ще бъде изтеглена и голямата награда – велосипед в традиционната томбола, която Община Шумен организира за празника на 1 юни.

Print Friendly, PDF & Email