15.07.2024

Творби на Моцарт и Хайдн под диригентството на Симон Павлов ще звучат в концерт на Симфониетата

Творби от виенските класици Моцарт и Хайдн и петте Tango sensations на Астор ще звучат в концерт на Симфониета – Шумен, който ще се състои на 25 октомври, сряда, от 18:35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“.
Спектакълът на вечерта ще ръководи изгряващата звезда сред диригентите Симон Павлов. Само на 24 години той вече оглавява симфоничния оркестър в Сливен и заема поста на асистент-диригент на Филхармония „Пионер“. Осъществява дебюта си на сцената на Държавна опера Стара Загора.
Заедно с Павлов на сцената застава темпераментният Стоян Караиванов. Той е познат на публиката в Шумен като първият български бандонеонист, овладял класическата аржентинска система. Неотдавна стана световен шампион, като спечели първа награда на престижния Международен конкурс за акордеонисти в Клингентал, Германия.
„Радваме се, че тези млади, изключителни изпълнители ще красят нашата сцена. Тяхната страст и талант обещават една незабравима вечер за нашата публика.“, каза Калина Василева, директор на Симфониета – Шумен.

Print Friendly, PDF & Email