24.06.2024

С рози на благодарност изпратиха варненския съдия Радослав Славов в последното му заседание

Пред многолюдна публика в съдебната зала протече последното открито съдебно заседание на съдия Радослав Славов от Варненския апелативен съд, съобщиха от пресслужбата на институцията за Moreto.net.
Съдиите и служителите заеха местата на наблюдатели в процеса. „Отива си още една легенда“, прошепна колега. В края на заседанието „гостите“ поднесоха на председателя на съдебния състав букет рози, в знак на благодарност. Това е третият търговски съдия в последните месеци, който екипът ни изпраща в почивка след всеотдайния десетилетен труд на полето на правото.
Признателността на целия екип поднесе зам.-председателят на съда и председател на Търговското отделение Анета Братанова с думите: „На подиума видях един достолепен, много спокоен, добронамерен и развълнуван съдия. За нас залата е място на много стрес и изпитания, но знам, че ще ти липсва. Не заради тогата и герба, а заради възможността с всички средства да променяш нещата към по-добро и да въздаваш справедливост. Дойдохме тук, за да засвидетелстваме уважение и благодарност за професионализма и всеотдайността Ви, съдия Славов“, каза съдия Братанова.
„В голяма степен на вас, всички колеги, дължа това, че винаги съм работил с голямо желание и съм вървял с увереност по професионалния си път. Вие сте част от този път, тези, които сте ми давали колегиално отношение и подкрепа. Затова винаги съм знаел, че в нашата професия не сме сами, а успехът е общ, зависи от помощта и работата на всеки един. Благодаря ви и за професионалната опора, и за приятелството“, отвърна съдия Славов на колегите си.
Радослав Славов има над 28 години юридически стаж. От 1995 г. до днес е бил само съдия – в Районния и Окръжния съд във Варна, а от 2005 г. е част от Търговското отделение на Апелативния съд.

Print Friendly, PDF & Email