02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

С променен състав хандбалните дами на Шумен стартират в първенството на А група

С променен състав в сравнение с миналия сезон ще участва в първенството на А група по хандбал женският тим н „Шумен 98“. Отборът ще разчита на девойките, които ще получат подкрепа от завръщащите се на терена Мая Друмева и Габриела Христова. За „Шумен“ ще играят също Димка Предьова и Гергана Евтимова.
Отборът този сезон ще бъде воден от Диляна Христова, на която ще помага Виктория Георгиева. Георгиева ще е и на терена, като ще е втори вратар на отбора.
„Шумен 98“ бе напуснат от няколко от опитните си хандбалистки които преминаха в новака в шампионата „Бяла“ от град Бяла. Клубните цветове на тима от морския град ще защитават вратарка Станислава Стоянова, голмайсторката Ирене Иванова, гардът Кръстина Касабова и др. Към новака в „А“ РХГ се присъединиха и игралите за Шумен Юлиана Таке (Румъния), Кристина Иванова (Украйна).
„Младите момичета в отбора искат да играят. Затова решихме да имаме отбор и този сезон в А група. Така даваме шанс на девойките да се обиграят и запазваме тима“, каза Виктория Георгиева.
„Тимът разполага с бюджет за участие в първенството, има и нова екипировка. Нямаше как да задържим момичетата, които отидоха в Бяла, защото там им предлагат заплащане. Бюджетът на ХК „Бяла“ е над 100 хил.лв. и е естествено да привлече най-добрите състезателки“, каза президентът на мъжкия тим Светлозар Начев.
Седем отбора започват битките в шампионата при дамите. Към досегашните участници – ХК „Свиленград“, ХК „Етър 64“ (В. Търново), ХК „Бъки“ (Габрово), ХК „Сливница“, ХК „Шумен 98“ и ХК „Спартак“ (Плевен), и ХК „Бяла“.

Print Friendly, PDF & Email