16.04.2024

СЪЮЗ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ 2004 ОБЕДИНЕНИ С НОВ ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗА ДОБРИЧ И ДОБРИЧКА ОБЛАСТ

След многократни опити за свикване на общо събрание то е вече факт. Конференцията която е задължителна на всеки пет години се състоя в заседателна зала на община Добрич.
Навярно много хора ще си кажат, че това е поредната организация която ще усвои едни пари без да има полза от нея.
Определено ще са в грешка!
Не партийната Организацията е толкова сериозна, че много от политическите партии биха им завидели и трябва да вземат пример от тях.
Всички работят На доброволни начала със собствени средства и материали. Единственото нещо което искат от ръководството е да ги представляват пред управляващите и да защитават интересите им. Да задържат нивото което е постигнато с много труд през годините, и да продължават да поддържат пенсионерските клубове които дават дом на множество хорове и театрални трупи.
Както споменахме в началото, „Съюз на пенсионерите 2004 обединени“ свика делегатите си от Добрич и Добричка област на конференция.
След разискване и приемане на дневен ред и изслушване на доклада на Марин Драгнев – председател за местната структура се пристъпи към гласуване на редица важни решения.
На събитието присъства и гост от най-високото ръководно ниво на съюза. Председателя Валентина Николова не само бе на събитието, но и награди хората които движат структурата в Добруджа. Изслуша проблемите на членовете, които съвпадат с тези на всички пенсионери в страната. Едни от най наболелите са липсващата медицинска помощ в малките села, липсата на транспорт в същите и повишаващите се цени на всичко и лошите пътища които са фактор за закъсненията на Бърза помощ и Полиция.
Преклонната възраст от 93 години и подаването на оставка през Юли месец от страна на Драгнев , бе причината за свикването на конференцията.
За мястото на досегашният бе предложено най-подходящото лице утвърдил се като безспорен професионалист. Георги Иванов бе избран с гласуване на което единодушно му гласуваха доверие за следващите пет години до следващия конгрес на съюза.
С приемането на поста г-н Иванов обеща да продължава да се грижи за интересите на организацията.
За поставените цели и спазването им ще дава отчет и се надява както до сега са помагали на Марин Драгнев, така да му помагат и да съветват и него.
ДТ

Print Friendly, PDF & Email