25.03.2023

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Съсед разстреля известният психолог Иван Владимиров – Нав в София

Убийството е извършено със законно притежаван пистолет в жилищна кооперация в сряда, полицията задържа 52-годишният убиец
Столични полицаи задържаха 52-годишен мъж, прострелял смъртоносно 45-годишен свой съсед в София. По информация на NOVA жертвата е известният психолог Иван Владимиров – Нав.
Сигналът за убийството в жилищна кооперация на ул. „Черковна“ е подаден към 22.40 ч. в сряда. 45-годишният Владимиров е застрелян в главата със законно притежаван пистолет. Починал е на място.
Заподозреният за убийството е бивш полицай, който работил като такъв преди 23 години, потвърди главният секретар на МВР Петър Тодоров.
Към адреса незабавно са насочени екипи на полицията и Спешна помощ, които констатирали смъртта на 45-годишния мъж.
На място е задържан 52-годишният извършител на деянието. По първоначална информация след възникнал скандал между двамата съседи по-възрастният произвел изстрел със законно притежаван пистолет и ранил смъртоносно опонента си.
За причините довели до трагичния случай Тодоров посочи – изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам.
„Това са съседски изострени отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам. Има 12 подадени такива сигнала, като основната част на тези сигнали от извършителя по отношение на действия на майката на пострадалото лице. Като сигналите не са за насилие, а са за такива съседски взаимоотношения – шум, цапане на общите части и други от този род. Към момента текат процесуално-следствени действия.“
Главният секретар каза, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.
По случая е образувано досъдебно производство.

Print Friendly, PDF & Email