29.11.2023

Съдът остави в ареста 18-годишният убиец на 21-годишния Ангел Здравков от Пазарджик

Съдът в Пазарджик се съобрази с искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 18-годишния Никола Райчев. Тийнейджърът бе привлечен като обвиняем за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал „Запад“.

Припомняме, че жестокото престъпление беше извършено с нож в петък вечерта. След това извършителят се укриваше, но бе открит и задържан на следващия ден в София.

Никола Райчев беше арестуван за 72 часа с прокурорско постановление, но този срок изтече и затова съдът гледа искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“

Вчера в църквата „Света Богородица“ бе поклонението пред убития Ангел. Преди опелото приятелите му организираха мотошествие, което премина през Пазарджик.

Близки и приятели пред съдебната палата и залата по време на заседанието няма да има, съобщиха по-рано в социалната мрежа  организаторите на мълчаливите бдения пред блока на починалия от нанесените смъртоносни рани младеж.

Print Friendly, PDF & Email