27.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Супер серията на Гарсия продължи за разочарование на новата любимка на Ню Йорк

Каролин Гарсия е на полуфинал на US Open след наглед рутинна победа над Кори Гоф – 6:3, 6:4. Французойката обаче се справи и с публиката в Ню Йорк, която има своята нова любимка в лицето на 18-годишната американка.
Считана за наследник на Серина Уилямс, младата Коко влезе смело в осемте най-силни на турнира, но срещна тенисистката в най-добра форма в WTA тура.
Гарсия спечели титлата в Синсинати преди US Open, а тази сутрин взе победа №13 поред. И още не е дала сет на съперничките в надпреварата, последна за годината в Големия шлем.
Чака я среща на полуфинала с Онз Жабур, която стана първата състезателка от Африка, дотсигнала този етап на турнира в Ню Йорк. Тунизийката се наложи с 6:4, 7:6 над Айла Томлянович от Австралия, която пък бе елиминирала Серина, с което сложи край на кариерата на легендата по-рано в турнира.
Министърът на щастието – така наричат Жабур в родината, като тя е много повече от спортна звезда. Отново се очаква милиони да се съберат пред телевизорите за полуфинала срещу Гарсия, а властите са доволни, въпреки че това едва ли се отразява добре на работоспособността на населението…
Другата полуфинална двойка ще се определи от мачовете Каролина Плишкова – Арина Сабаленка и Ига Швьонтек – Джесика Пегула.
Световната №1 Швьонтек грейна на мегапостери насред „Таймс Скуеър“ във вторник вечер, което не се бе случвало отдавна с тенисистка от женския тур.

Print Friendly, PDF & Email