09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Суджук“ се натиска за депутат с партията на Стефан Янев

Водач на листата на „Български възход“ в Добрич е Веселин Колев, известен с близостта си до ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов, по-популярен като „Суджука“
„Суджук“ се натиска да става депутат от партията на ексслужебния премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев „Български възход“. За водач на листата на партията в град Добрич на първо място е номиниран Веселин Николаев Колев – бивш директор за кратко на полицията в града.
Ето и няколко думи за кариерното развитие на Веселин Колев. Докато е началник на икономическа полиция в МВР-Добрич счетоводството на голяма част от фирмите с бизнес в гр.Добрич се води от съпругата му Снежана Колева. „Ако искаш да няма проблеми отиди при жена ми“, това са думите на Колев пред посетители в бар „Кадифе“ в града.
Веселин Колев е от много близкото обкръжение с ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов станал известен с прозвището „Суджука“. Същият е с влязла в сила условна присъда.

С благословията на Мартинов, „малкия суджук“ Веселин Колев става директор на Областната дирекция полиция в гр.Добрич. Още с назначаването си Веселин Колев започва с поредица от издънки. Прикрива кражби на пясък от село Кранево, трудова злополука на сегашния началник на разследването Иван Георгиев, който и до ден днешен предоставя информация на Веселин Колев по представляващи за адвокатската му кариера производства. Веселин Колев се хвалел пред служители, че е от силните на деня и може да си позволи всичко.
Продължава на стр.6
„Няма кой да ме пипне, докато Живко е артелчик на Борисов“.
Като директор на полицията активно работи за ГЕРБ, в частност за Живко Мартинов, и прикрива получавани сигнали за търговия с гласове. Тогавашния окръжен прокурор Пламен Николов изказва възмущение от поведението на Колев по време на изборите през 2015 година. Къде по това време се намира Веселин Колев? Той е в Румъния на банкет с бизнесмени.
Да не забравяме как Веселин Колев блъсна патрулен автомобил и случая беше потулен. Още като директор Веселин Колев е почетен гост на рождения ден 24 декември 2015 година на криминално проявения Росен Асенов Ников “Сополанко“. Запознати източници сочат „Сополанко“ за една от фигурите влияещи на вота в гр.Добрич. По времето на Веселин Колев и с личната му благословия е назначен и началника на Първо РУ на МВР – Добрич Добромир Пеев. Към момента ръководството на Първо РУ Добрич прави всичко възможно да прикрива извършваните престъпни посегателства като те не се регистрират като заявителски материал. Жалбите, и сигналите минават през началника на групата Георги Димитров „Нинджата“, Н-к сектор „Криминална полиция“ Станислав Богданов, а в охранителна полиция всичко се парира от Пенко Бяливанов – Н-к група „Териториална полиция“.
Към момента има бум на разбити търговски обекти, по които ръководството на Първо РУ е дало указания да не се работи. Близки източници от полицията твърдят, че началника на Първо РУ Добромир Пеев, началника на „криминална“ Станислав Богданов и началника на група в „криминална“ Георги Димитров са готови с охота да помагат на бившия си ръководител по време на предизборната кампания. Живко Мартинов и Веселин Колев обхождат видни земеделци в гр.Ген.Тошево, за да търсят финансиране на кампанията.
Ръководния състав на Първо РУ в частност Георги Димитров – Нинджата, Иван Георгиев, начело с началника Пеев вече агитират в районното, че трябва да се гласува за Веселин Колев и гарантират контрол върху ромските гласове в негова полза, вместо да работят по стотиците неразкрити кражби в град Добрич.
Следва продължение.
Екип на „Добруджанска трибуна“

Print Friendly, PDF & Email